Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Attract-Mode not saving changes

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    State
    Melbourne
    Posts
    8,813
    Mentioned
    59 Post(s)
    Quoted
    644 Post(s)

    Attract-Mode not saving changes

    Hi all,

    I am running Attract-Mode on my Raspberry Pi 3 and have connected 2 wired PS3 controllers to the USB ports on the Pi. I have mapped the analog sticks and buttons in Attract-Mode for navigating the menu and it all works perfectly. However, if I reboot or shut down the Pi, on the next restart of Attract-Mode, all of the PS3 controller mappings have gone Any ideas why this is happening, and how to prevent it?

    Cheers,
    Matthew

  2. #2
    Join Date
    Nov 2014
    State
    nsw
    Posts
    25
    Mentioned
    1 Post(s)
    Quoted
    7 Post(s)
    i seem to remember a long time ago, you had to remap the key bindings with retroarch/retropi for them to be saved, then switch back to attractmode and they will transfer across.

    maybe try that?

    D.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    State
    Melbourne
    Posts
    8,813
    Mentioned
    59 Post(s)
    Quoted
    644 Post(s)

    Quote Originally Posted by Dam0 View Post
    i seem to remember a long time ago, you had to remap the key bindings with retroarch/retropi for them to be saved, then switch back to attractmode and they will transfer across.

    maybe try that?

    D.
    Thanks for your reply @Dam0 but I don't use retroarch or retropi so I wouldn't know where to start?

    Cheers,
    Matthew

  4. #4
    Join Date
    Apr 2007
    State
    Melbourne
    Posts
    8,813
    Mentioned
    59 Post(s)
    Quoted
    644 Post(s)

    Solved. I modified the Attract-Mode config file by manually inserting the inputs for the PS3 controller. No idea why it doesn’t save the config when the changes are made from within Attract-Mode’s GUI, but at least it is working now

    Cheers,
    Matthew

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    State
    Brisbane, Australia
    Posts
    11,478
    Mentioned
    204 Post(s)
    Quoted
    1507 Post(s)
    Quote Originally Posted by felixthadog View Post
    Solved. I modified the Attract-Mode config file by manually inserting the inputs for the PS3 controller. No idea why it doesn’t save the config when the changes are made from within Attract-Mode’s GUI, but at least it is working now

    Cheers,
    Matthew
    Sounds like a write permissions issue. Since the I'm assuming the Rpi is using a linux OS, Atrract Mode would need to run as root or be able to elevate using sudo. Even if running a Windows OS it would need write permissions though

    Brad


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Attract Mode ROM filters
    By Ryan555 in forum M.A.M.E Emulation Projects and Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 18th April 2019, 08:02 PM
  2. MAME attract mode with Hyperspin
    By jockdownunder in forum M.A.M.E Emulation Projects and Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 30th March 2016, 06:22 AM
  3. Baby Star attract mode
    By ArcadeObsessed in forum Multi Board Discussion and Help
    Replies: 0
    Last Post: 9th July 2013, 08:17 AM
  4. No attract mode and Missing GI, everything else fine.
    By squirtincurtain in forum Pinball Technical and Repair Questions
    Replies: 3
    Last Post: 1st February 2012, 01:58 PM
  5. Charlies Angles Attract Mode?
    By mervace in forum Pinball Technical and Repair Questions
    Replies: 2
    Last Post: 19th September 2010, 06:27 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •