Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Vpx sound manager not displaying

  1. #1

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Vpx sound manager not displaying

    Haven't used my cab in months due to windows playing up and causing freezes with vpx. Finally got round to fixing up windows and the millions of updates it wanted. Now I have a nice smooth running cab.
    The problem i have is though, I'm running a very basic version of Rusty's Poor Mans DOF and I need to turn a few sounds up. Sounds simple but after updating to 10.4 stable I can no longer bring up the sound manager, I click but nothing opens.
    Any ideas?

  2. #2

    Join Date
    May 2009
    State
    NSW
    Posts
    6,066
    Mentioned
    150 Post(s)
    Quoted
    1378 Post(s)
    Australia
    Quote Originally Posted by Gruntis View Post
    Haven't used my cab in months due to windows playing up and causing freezes with vpx. Finally got round to fixing up windows and the millions of updates it wanted. Now I have a nice smooth running cab.
    The problem i have is though, I'm running a very basic version of Rusty's Poor Mans DOF and I need to turn a few sounds up. Sounds simple but after updating to 10.4 stable I can no longer bring up the sound manager, I click but nothing opens.
    Any ideas?
    Grab the latest 10.5 Beta: https://vpinball.com/VPBdownloads/vp-10-5-beta/

    I don't usully use Betas but have been in the last few months and not had any issues.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Just tried the 10.5 beta and no change. Still can't access the sound manager.
    Any other ideas out there??


    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app

  4. #4

    Join Date
    May 2009
    State
    NSW
    Posts
    6,066
    Mentioned
    150 Post(s)
    Quoted
    1378 Post(s)
    Australia
    sounds like a screwy install then. Sound manager def works fine in 10.5Beta, i also use exciters for feedback so use the sound manager a fair bit.

    i'd be uninstalling VP, reboot, then reinstall VP.

  5. #5

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Cheers Jed.
    Will give that a try next.

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app

  6. #6

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Completely reinstalled a number of times now and still no sound manager. Looking like I'm just going to have to play them as is.

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app

  7. #7

    Join Date
    May 2009
    State
    NSW
    Posts
    6,066
    Mentioned
    150 Post(s)
    Quoted
    1378 Post(s)
    Australia
    Quote Originally Posted by Gruntis View Post
    Completely reinstalled a number of times now and still no sound manager. Looking like I'm just going to have to play them as is.

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app
    Such a weird issue. So the sound manager option is there, but just won't open when you choose it?

    Have you got latest MS .net updates (clutching at straws now..)

  8. #8

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Yep option there but when i click on it, nothing. If i open the image manager below it it opens fine.

    Fairly sure I've got the latest ms.net, think it's 4.7

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app
    Last edited by Gruntis; 18th April 2018 at 04:49 PM.

  9. #9

    Join Date
    May 2009
    State
    NSW
    Posts
    6,066
    Mentioned
    150 Post(s)
    Quoted
    1378 Post(s)
    Australia
    Quote Originally Posted by Gruntis View Post
    Yep option there but when i click on it, nothing. If i open the image manager below it it opens fine.

    Fairly sure I've got the latest ms.net, think it's 4.7

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app
    OK think i might have a cure for you, direct from one of the VP developers resonsible for sound in VP. His instructions:

    Close VPX. Go to regedit, go to
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Visual Pinball\VP10\Editor

    Delete the keys: SoundMngPosY and SoundMngPosX

  10. #10

    Join Date
    Sep 2013
    State
    Illawarra, NSW
    Posts
    204
    Mentioned
    9 Post(s)
    Quoted
    50 Post(s)
    Australia

    Thanks Jed.
    Will give it a try.
    Your help is much appreciated.

    Sent from my SM-G950F using Aussie Arcade mobile app

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •