Announcement

Collapse
No announcement yet.

Soundcard help - has anybody got driverpacks standalone to work?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Soundcard help - has anybody got driverpacks standalone to work?

    Hi,

    The pc I used for my mame cab recently crashed in a big way and i have replaced it with a cheap refurbished pc. anyway at the moment i can only get sound through the online sound which is crap and not through my 2.1 speakers with sub. i have a soundcard but i dont know the brand or model and it's not written on it so cant download the drivers. the soundcard is recognised in xp but if i go to device manager it has the dreaded question mark all over it.

    Anyway i thought maybe i would make the driver packs standalone install from here http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=2264 and would hopefully solve my probs. i downloaded all the packs but for the life of me i can't get the standalone to work as i keep getting errors during the install.

    can anyone help me?

    if not has anyone got a soundcard and driver cd that will work with 2.1 speakers and sub they want to giveaway or sell cheap?

    Cheers

    Johno

  • #2
    ive got a heap of PCI cards ive pulled from old pcs but no driver cds to be certain
    you can always expect change in life..except from vending machines

    Comment


    • #3
      Not sure if this will work, but it might..

      In XP hit the RUN command, in the box type 'dxdiag'

      This should bring up a window and if you click on the 'sound' tab you might see your sound card info..?

      Give it a whirl, but maybe it only works and ID's system decives after the drivers are installed.

      Comment


      • #4
        Look at the IC's on the card, they tell you what you need to know most of the time.
        Or post a pic of them.
        Also make sure your onboard sound is disabled in your bios if using the card, to stop conflicts.

        Comment


        • #5
          thanks for all your help. problem now solved and working fine!

          Comment

          Users Viewing Topic: 0 members and 1 (guests)
          Working...
          X