Announcement

Collapse
No announcement yet.

Neo Geo cabinet questions

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Neo Geo cabinet questions

    Hi Guys
    Making a start on the neo geo cab I just picked up and have some questions
    It came with 2 motherboards (see pics) from what I have read one is a MV-1 and the other a MV-1F
    I assume I can use either one or is one better?
    Also again assuming all you do is plug in the jamma harness but there is also a another connector (see pic) that gets plugged in
    Is it for the sound as the wiring goes up the cab to the speakers??
    There are points on both boards that seem to have a connections for this (1P or 2P)
    Any help would be appreciated
    Cheers Click image for larger version

Name:	20190421_072846.jpg
Views:	1
Size:	526.1 KB
ID:	1911131 Click image for larger version

Name:	20190421_072851.jpg
Views:	1
Size:	529.6 KB
ID:	1911132
    Click image for larger version

Name:	20190421_073005.jpg
Views:	1
Size:	223.3 KB
ID:	1911133
    Facebook - "Arcade Furniture"
    Crusin USA sitdown, Sega Outrun Upright, Neo Geo LAI , 60 in 1 Lowboy, World Rally Standup, Rally-X Repro, World Expo 88 Lowboy, Mirco Challenger 4 Player Pong, Taito Space Invaders empty cab, Asteroids Deluxe empty cab, 2 Player MAME project cab

  • #2
    That connector is for the credit board. The four slot and six slot boards have connectors for this. I'm not sure about the other Neo Geo boards.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Berty View Post
      That connector is for the credit board. The four slot and six slot boards have connectors for this. I'm not sure about the other Neo Geo boards.
      Thanks so I assume it would go in the 1P slot as its a one cartridge board
      Facebook - "Arcade Furniture"
      Crusin USA sitdown, Sega Outrun Upright, Neo Geo LAI , 60 in 1 Lowboy, World Rally Standup, Rally-X Repro, World Expo 88 Lowboy, Mirco Challenger 4 Player Pong, Taito Space Invaders empty cab, Asteroids Deluxe empty cab, 2 Player MAME project cab

      Comment


      • #4
        So I plugged both boards in with a cartridge
        Unfortunately the only good news is the monitor seems to be ok

        This is from the MV-1f board -Video ram error
        Click image for larger version

Name:	20190421_110122.jpg
Views:	1
Size:	220.7 KB
ID:	1847681

        The other board starts with a blocky mess?? then goes unstable

        I guess its the board not the games as I tried different games with the same result
        Facebook - "Arcade Furniture"
        Crusin USA sitdown, Sega Outrun Upright, Neo Geo LAI , 60 in 1 Lowboy, World Rally Standup, Rally-X Repro, World Expo 88 Lowboy, Mirco Challenger 4 Player Pong, Taito Space Invaders empty cab, Asteroids Deluxe empty cab, 2 Player MAME project cab

        Comment


        • #5
          Batteries been removed on both boards? any sign of corrosion?
          Make sure the pause dipswitch isn't enabled.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Arcade King View Post
            Batteries been removed on both boards? any sign of corrosion?
            Make sure the pause dipswitch isn't enabled.
            Batteries are both intact - small blue cylinders?
            Boards look in good condition with no corrosion
            Pause is off - hard dipswitch no 8 (says someone on google)
            Facebook - "Arcade Furniture"
            Crusin USA sitdown, Sega Outrun Upright, Neo Geo LAI , 60 in 1 Lowboy, World Rally Standup, Rally-X Repro, World Expo 88 Lowboy, Mirco Challenger 4 Player Pong, Taito Space Invaders empty cab, Asteroids Deluxe empty cab, 2 Player MAME project cab

            Comment


            • #7
              I have a 6 slot that had a similar problem. The address 8000 is referring to the fast video ram chips. The 4 and 6 slot boards have 2 chips CXK5814 and the 1 slot might have the same. Check the 2 chips and the traces to them from the LSPC-A0 or LSPC2-A2. The read FFFF is supposed to be the same as the write 5555. Each letter "F" measures 1111 but should be 0101. If you don't have a probe to test with it might be easier to just replace the to chips. They cost about $2-$5 for a pack from china.

              Comment

              Users Viewing Topic: 0 members and 1 (guests)
              Working...
              X