PDA

View Full Version : Rygar PCB Somtimes Sync



immortal
31st January 2009, 05:52 PM
Fault: Power up pcb and you would lose sync and then if you turn off quickly and back on would sync correctly

Repairs: Used thicker gauge wire to 5 volt

This pcb was getting me cranky for 3 hours just couldn’t track down this issue at all. I tried another PS on this pcb and same problem would happen if you turn it off for a while and back on. I tried the first ps in another cabinet and didnt have any issues with power so i thought its eather a IC failing or pcb just not getting enough amps.

Went through the pcb all video and snyc but nothing i could find was causing any issue. so i changed the 5+ to a thicker guage wire and fixed the pcb. Guess it wasnt enough amps to run pcb.

Arcade King
31st January 2009, 06:16 PM
good on ya mate thanks for sharing

JasonC
1st February 2009, 10:34 AM
thanks thats useful for me also - I just bought a rygar pcb (arcade pcb not PC-10) from a guy in the US on klov
it should be here soon

paid too much but I really wanted it - you don't see them very often

regards

Jason

immortal
1st February 2009, 07:15 PM
Hey Jason

Is it a original PCB or a bootleg?

Does it have like a small connector on the bottom right of the pcb near the ribbon cables?

JasonC
1st February 2009, 10:03 PM
not sure Stoog
its on its way from New Jersey at the moment
its wired via a tekhan harness
if you mean the connector top left of pic - I guess it does
does this mean its a bootleg?
looks like its the original according to these pics? http://pcbdb.net/?owner:1416

http://i402.photobucket.com/albums/pp101/giantmusicsales/IMG_0548.jpg

immortal
1st February 2009, 10:45 PM
Hard to say but i know mine is a bootleg. Ive never seen a original rygar pcb before

Looks the same as my pcb i fixed in above post

JasonC
2nd February 2009, 11:47 AM
I emailed Tom Groger in Germany about my pcb as he has a rygar bootleg for sale,
and this is what he said

"This is a good japanese Bootleg of Rygar,

Greetings from Husen, Germany
Tom Gr?ger / ArcadiaBay"

Hewitson
2nd February 2009, 01:19 PM
Yeah contrary to popular belief not all boots are bad.. Some are actually better than the originals.

JasonC
2nd February 2009, 10:18 PM
I sent Tom another message requesting more information:

"Jason,

It's missing a Hybrid Custom chip, also there are a lot of other little hints that show the bootleg. Here is a picture of the original Thekan Board:

http://heffa.net/images/myStuff/Rygar/Rygar.jpg

Greetings from Husen, Germany
Tom Gr?ger / ArcadiaBay"

I note the "original" board has "Temco" on it between the ribbon cables and boots probably wouldn't have that on them (amongst other things)

immortal
2nd February 2009, 11:11 PM
Ahh ok thanks for the info mate :)

I thought rygar was made by Tecmo??????

JasonC
3rd February 2009, 06:04 PM
Ahh ok thanks for the info mate :)

I thought rygar was made by Tecmo??????

yep, and the original (non bootleg) board has Temco marked on it between the ribbon cables

http://i402.photobucket.com/albums/pp101/giantmusicsales/Rygar1.jpg

whereas mine doesn't have that on it
that might be one indicator that its a bootleg

dav000616
25th February 2009, 12:11 AM
Ahh ok thanks for the info mate :)

I thought rygar was made by Tecmo??????


I have an original Rygar, pretty sure Temco is printed on the pcb

immortal
25th February 2009, 12:57 AM
If anyone ever gets a set of this pcb where you can change it from US to Japan i would be interested. There was a set where a dip switch you could change the language.

Was called a world set i think

Regards Matt