PDA

View Full Version : How do you quit a 48-in-1 game? And are there any 2 player simultaneous games?



dmworking247
18th December 2008, 09:03 PM
I've just installed a 48-in-1 board. Once you're in a game, how do you quit out? I hope the answer isn't that you have to cycle the power (that'd suck for my kids).

Also, are there any games at all on a 48-in-1 that can support 2 player simultaneous? I took a look but I don't think there is. If not, then my problem is sorted for the new lowboy control panel: An 8 way joystick on the left, 3 buttons (no need for a fourth on 48-in-1 is there?), and then a dedicated 4 way on the right (Dkong, frogger, Pacman, etc).

David_AVD
18th December 2008, 09:05 PM
As far as I know you can't quit any game early. You have to run out of lives. (I don't have to wait long usually!)

AdamC
18th December 2008, 09:07 PM
Once you finish all your lives, the menu will come back onto the screen.
Ive just finished my bartop today , so we have been giving it a bit of a thrashing.

1943 is only a single player version ... i dont think there is any simultaneous games in it.

I only put 2 buttons in mine .. didnt think there was any games that used 3 :unsure

steve2000
18th December 2008, 09:07 PM
I think the 194? game is 2 player. 2 players can play at the same time on mine.

dmworking247
18th December 2008, 09:07 PM
Running out of lives isn't a problem, but how do you quit when you do? The game would return to its own title screen I presume... so is there a button you then press to return to the main menu?


Once you finish all your lives, the menu will come back onto the screen.
I only put 2 buttons in mine .. didnt think there was any games that used 3 :unsure

AH! That explains it then, so you need to 'reload' the game to have another go.

Sorry for the dumb question, I plugged it in to test the board (and the cabinet) but I don't have a control panel wired up yet.

Re 2 buttons... hmm, interesting, I think I'll put three in anyway. :D

narf_
18th December 2008, 09:14 PM
games only use 2 but you do use 3 in the test menus

dmworking247
18th December 2008, 09:18 PM
Awesome, thanks guys.

That sorts it then, this weekend I've got to build two new Control Panels:

1 for the vertical lowboy (8 way, 3 button, 4 way piggy backed to player1)

1 for the Dolphin cab (4 way, 2x 8 way/6 button, trackball, spinner).

I've got my work cutout if I want all this ready by Christmas day! :)

spacies
18th December 2008, 09:23 PM
DM,
Wire in a Test and Service button as it make things a lot easier. You can set dip 4 to on before power up to enter the menu but if you go past the page you want to change, you can't go back. Which bites and becomes frustrating.

:)

dmworking247
18th December 2008, 09:27 PM
Thanks spacies,

Fortunately this lowboy is fkn awesome, its the best buy I've had in the hobby so far.

Its a great size for the 48-in-1 (small), the 22" screen just slid out and rotated (by design!), it has one of those fancy step down transformers with molex plugs everywhere, inbuilt coin counters, test switch, service button, tinted glass, a plastic bezel (yay, my first), working marquee, etc etc. I took out the badlands PCB and whacked the 48-in-1 in, Done! Not to mention two 'bonus' champ sprint wheels for my other cab :D

(I just need a CP :) )

narf_
18th December 2008, 09:29 PM
that was a good buy mate

under $100 dam good stuff. i was going out of caberets but when offered one yesterday for $100 i took it. just cant get good workers cheap so never pass it up