PDA

View Full Version : 48-1 question



n4sa
13th March 2008, 07:28 PM
Ever since I turned free play on, the game demo's won't play by themselves when idling on the menu screen.. is there dip sw setting I can change in the setup menu?

GameDude
13th March 2008, 10:18 PM
check your switches are all open by default, some switches have dual pole on them and if wired wrong may cause your problem.
The 48in1 should still go through the demos on free play until 1P or 2P are pressed at which time it stay on the page until you select a game.
if you can select a game with the joystick without touching the P1 or P2 this will proove the theory. If you can still start the games this is purly because when the button is pressed and then released it still registers a switch motion but the wrong way round.

n4sa
14th March 2008, 02:52 PM
Fixed it :) thanks

n4sa
14th March 2008, 08:32 PM
Alsoooo... I have set it to save high scores, but everytime I turn the machine back on they are gone... ??

GameDude
15th March 2008, 07:42 PM
I take it your actually getting hi scores and not just any old score??:lol
Anyway dip 3 needs to be fully on for that feature to work.

n4sa
16th March 2008, 11:29 AM
Yes dip 3 is on. I played frogger and space invaders and it saved high score.. but "Juno First" and some other games aren't..

Ando77
16th March 2008, 08:55 PM
Mine as well,
Some High Scores save others don't

Solution would be appreciated,
Thanks,
Ando

Lord-Data
16th March 2008, 08:57 PM
Is there a pattern between if you exit a game before powering off?
ie, exit game, then power off, or power off while in a game? Also perhaps delays between exiting and powering off? perhaps it needs a certain amount of time to write the changes to flash. IT would most certainly need to exit the game before power off, mame doesn't write the highscore.dat file until it exits, i don't think ..

(i know this isn't strictly mame we're talking about, but it is no doubt based on the mame source code)

n4sa
17th March 2008, 09:18 AM
I only turn it off after exiting a game.. however I will try a few things and see what happens :)

Lord-Data
21st April 2008, 08:16 PM
Well, now i've got mine up and running, ive done those tests, and no luck... seems to be games that let you enter your initials do not save .. DIP3 is registering as set in diagnostic mode also.. I haven't yet actually see any game save yet, but I don't think i've played much of frogger and the older "score only" ones..

narf_
21st April 2008, 08:29 PM
same for me on the 39

elkor-alish
21st April 2008, 09:55 PM
Hadn't noticed it before but I have the same prob. on my 48 in 1 aswell

narf_
21st April 2008, 09:56 PM
hardest part i find is no continue once game ends its over and i suck atm at most games :(

GIBO
21st April 2008, 10:23 PM
Hadn't noticed it before but I have the same prob. on my 48 in 1 aswell

With yours I would make sure dipswitch 3 is on as I dont think it would of been turned on when the board was installed

narf_
21st April 2008, 10:46 PM
some chinese guy at the factory thinking

"this will **** the yanks for ages" :lol

GIBO
21st April 2008, 10:52 PM
some chinese guy at the factory thinking

"this will **** the yanks for ages" :lol

Nah just a slack tech here in Perth I would say ;)

narf_
21st April 2008, 11:01 PM
bloody techs

worse than landscapers

elkor-alish
21st April 2008, 11:25 PM
Nah just a slack tech here in Perth I would say ;)

That's the thing though he did set it and I've moved the no. 3 dip switch on and off (turning the machine off in between of course) and still have same prob. I'll have a better look later.

narf_
21st April 2008, 11:30 PM
this gives me a excuse to go retest mine

GameDude
22nd April 2008, 05:38 AM
hardest part i find is no continue once game ends its over and i suck atm at most games :(

continues are for pussies!:tomato
Most of these games never supported continues but some do and the 48in1 supports this. to use the continue just select the same game from the menu like 1942 and it should go back to the continue option the game originally supported.

Lord-Data
22nd April 2008, 09:27 AM
I noticed (but haven't tested yet) that in the config screens for each game, there are a few that have the option to turn on continues via their individual dip-switch settings, they were all set to OFF by default. Like you said, I also suck at a lot of these older games, so I used the settings to bump the life-count for nearly every game, and lowered the bonus-life reward scores ;)

I should get a new marquee that says: Warning: Easy Mode!

rod71
22nd April 2008, 10:29 AM
I noticed (but haven't tested yet) that in the config screens for each game, there are a few that have the option to turn on continues via their individual dip-switch settings, they were all set to OFF by default. Like you said, I also suck at a lot of these older games, so I used the settings to bump the life-count for nearly every game, and lowered the bonus-life reward scores ;)

I should get a new marquee that says: Warning: Easy Mode!

Even after doing that, some games are still bloody hard. After all, they were designed to suck in the coinage i spose.

Lord-Data
22nd April 2008, 10:35 AM
Yeah, very true. Its a shame it doesnt record some kind of statistics too, would be nice to see which games get the play time :)

shooter
22nd April 2008, 10:35 AM
that they were... that they were :)

Ando77
24th April 2008, 11:15 PM
:evil Yeah well i dont care bout continue.

But High Score is a different matter.

Would Be Nice If High Score Saved:cry

DIP 3 on ,,,,,,,,,,,, Brain off!!!

I want to thrash those Retro Games !!!:D:D

Ando........